Drie genomineerden voor de Rietveldprijs!

VICTAS-Centrum voor Verzlavingszorg, Centre for addiction treatment, Suchttherapie-Zentrum, JDdV-Architects, 2013

Op zondagmiddag 23 juni heeft de voorzitter van de jury, Wytze Patijn, de genomineerden bekendgemaakt van de Rietveldprijs 2013.

De ontknoping volgde na een middag met veel publiek in de Torenzaal van het Utrechts Centrum voor de Kunsten. De architecten van de geselecteerde projecten konden middels een pecha kucha presentatie hun project nog een keer toelichten aan de jury.

Na een discussie met de zaal over de kwaliteit van de Utrechtse bouwproductie – onder leiding van Pieter Hooimeijer, de voorzitter van het bestuur van de Stichting Rietveldprijs – maakte de jury de genomineerden bekend.

De genomineerden zijn:

Naast architect en voormalig rijksbouwmeester Wytze Patijn hebben ook architect Oliver Thill, architect Annette Marx en planoloog Peter Paul Witsen zitting in de jury.

De komende maanden wordt gewerkt aan een publicatie met daarin het juryverslag en een beeld- en tekstessay van de projecten. In november 2013 verwachten we de uitslag van de Rietveldprijs en de RTV Publieksprijs. Hiervoor kunt u nog tot eind september uw stem uitbrengenvia deze site.

2 reacties op “Drie genomineerden voor de Rietveldprijs!”

  1. Henk zegt:

    Wat heb je aan een architectonisch hoogstandje dat niet aan de wensen van de gebruikers (letterlijk en figuurlijk) voldoet. Een gedrocht wat volstrekt niet past in een van de oudste delen van de stad.

  2. Jaco Rosenbach zegt:

    Onbegrijpelijk dat de nieuwbouw van Victas aan de ABC-straat genomineerd is voor de Rietveldprijs. We hebben het hier over een massief complex dat een maximale opvulling heeft gegeven aan de beschikbare locatie en alle lucht uit het quadrant ABC-straat/Lange Nieuwstraat/Groenestraat/Nieuwegracht geperst heeft. Een beloning voor het antwoord op de vraag “hoe persen we zo veel mogelijk volume op het beschikbare kavel” en het negeren van de fijnmazige structuur van het Museumkwartier is volledig misplaatst.

Reageer

Plaats hier je bericht. Dank je!