De jury voor Rietveldprijs 2017 is bekend

De jury voor Rietveldprijs 2017 is bekend

De samenstelling van de jury voor de Rietveldprijs 2017 is bekend. De jury buigt zich de komende maanden over de Utrechtse bouwproductie van de afgelopen twee jaar (2015/2016). De jury bestaat uit vier juryleden: voorzitter Jacq. de Brouwer (Bedaux de Brouwer Architecten), Gus Tielens (co founder korth tielens architecten bv ), Albert Herder (cofounder Studioninedots) en Kirsten Hannema (journalist Volkskrant en architectuur criticus).

In het weekend van de Dag van de Architectuur worden de geselecteerde projecten bekend gemaakt. Dit is tevens het startmoment voor de RTV Publieksprijs. RTV Utrecht maakt korte filmpjes van de geselecteerde projecten die vanaf juni te zien zullen zijn op RTV Utrecht en de website van de Rietveldprijs. Hier kan het publiek dan ook zijn stem uitbrengen. In november 2017 zal de winnaar de Rietveldprijs 2017 in ontvangst nemen en wordt de RTV Publieksprijs bekend gemaakt. De uitreiking van de Rietveldprijs zal samengaan met een presentatie van de bijbehorende publicatie.

Jury-Rietveldprijs-2017-125x110 (002)

Stichting Rietveldprijs bestaat nu al 25 jaar. Met de uitreiking van de prijs in 1991 werd de eerste steen gelegd voor een traditie waarin de bijdragen aan de ruimtelijke kwaliteit van de stad Utrecht worden geanalyseerd, gefotografeerd en becommentarieerd. De dertien publicaties die de Stichting Rietveldprijs in de afgelopen 25 jaar het licht heeft laten zien, geven een onderbouwd betoog over die kwaliteit en inzicht in de recente geschiedenis van een zich snel ontwikkelende stad.